חינוך ילדים

ילדה שמתחצפת

  • י"ג שבט התשפ"א

שאלה

בס"ד
שלום כבוד הרב
אחותי, לצערי,אינה קרובה כלל לדת ואפילו עם אנטי.
היא התגרשה לפני 3 שנים ויש לה ילדה בת 12 .הגרוש התחתן והיא חיה עם בן זוג. מלפני חצי שנה בערך הילדה פיתחה ניכור לאמא שלה ללא שום ריב מקדים. היא לא רוצה לגור איתה ורוצה לעבור לאבא.אחותי עברה לזכרון והגרוש בחיפה,הילדה מתחצפת והחליטה שהיא גרה אצל האבא,לא הולכת ללימודים, מתנהגת לאמא בחוצפה ובזלזול ובכלל לא רוצה לבוא אליה גם לא בהסדרי ראייה הזמניים שקבעו .היא השתנתה ומתחצפת גם לסבים,הוריי, .עד עכשיו ייעצתי לאחותי לא לכעוס ולהיות סבלנית,אבל אני לא יודעת מה לייעץ לה להתנהג.האם לוותר ולהגיד לילדה שתבוא רק כשהיא לא מתחצפת ועושה פרובוקציות או לספוג את הצעקות,והעלבונות ולהכריח אותה לבוא אליה?

תשובה

שלום וברכה

ילדה בת 12 שמתחילה להיות תוקפנית צריכה להגיע לעזרה מקצועית. מצב כזה של הורים גרושים ובלי ללכת לבית ספר מביא את הילדה לשברון לב גדול והתוקפנות היא כמעט בלתי נשלטת. חשוב מאוד לקבל עזרה מקצועית מעו"ס או פסיכולוגית ילדים שתתן לה כלים מתאימים לדעת להתנהל מול הילדה ולקדם אותה יותר.