האם יש בעיה שיש בבית ספרים עם צורות צלב?

  • י"ב שבט התשפ"א

שאלה

שלום כבוד הרב,
אני גרה בצרפת והילדים שלי לומדים בבתי ספר יהודים אבל עם כל המקצועות ולצערי בכל ספר יש מלא צלבים אפילו את הצלבים של ישו תלוי על הצלב ואני לא יכולה לקשקש או לעשות משהו נגד
האם יש בזה בעיה שבבית יש תמיד צלבים בספרים?
בעלי אומר לי שכבר אין עניין אבל אני לא יודעת למה לי זה מציק.
מה עליי לעשות או באמת אין לזה ערך.
תודה רבה

תשובה

שלום רב,

נכון שהרגש היהודי סולד מזה, ורצוי במידת האפשר שלא יהיו צורות צלב בבית, אולם מצד הדין אין בזה שום איסור כי לא נעשה לשם עבודה זרה, ואם את לא יכולה לעשות שום דבר בעניין הזה, את יכולה להיות רגועה.

מקורות: יעויין רמ"א יורה דעה (סימן קמא סעיף א) ושו"ת יחוה דעת חלק ג' (סימן סה) וספר הליכות עולם חלק ז' (עמוד רעח) וקצור שלחן ערוך ילקוט יוסף חלק יורה דעה (סימן קמא סעיף ד) ושו"ת דברי דוד חלק א' (חלק יורה דעה סימן יז).

בברכה,

הלל מאירס