האם יש דרך להתיר לכהן להתחתן עם גרושה?

  • ה' שבט התשפ"א

שאלה

יש לי חברה שהיא גרושה עם שני ילדים היא הכירה בחור שהוא כהן והם לא יודעים מה לעשות כי הוא בחור רווק והם רוצים לעשות המשך של החיים מה אפשר לעשות? תודה

תשובה

שלום רב,

מובן בהחלט הקושי העצום, אולם לצערי לא איש בשורה אנוכי, כי כידוע יש איסור מן התורה (ויקרא כא ז) לכהן להתחתן עם אישה גרושה. וכן הוא בשלחן ערוך אבן העזר (סימן ו סעיף א) כהן אסור מן התורה בגרושה. ואם עבר ונשא גרושה, אפילו אינה אלא ספק גרושה, צריך לגרש אותה. ע"ש. ואין חכמה ואין תבונה ואין עצה לכהן (שהוא באמת כהן) להתחתן עם אישה גרושה.

אכן עליהם לדעת שמכיוון שהתורה אוסרת על כהן להתחתן עם גרושה, אזי בוודאי שהיא לא הזיווג האמיתי שקבעו לו מן השמים, והוא לא הזיווג שלה. ובעזרת ה' בזכות שיתגברו ויעמדו בניסיון, כל אחד מהם ימצא את זיווגו האמיתי בקלות ובמהירות.

בשורות טובות,

הלל מאירס