האם זה שקר להוציא אישור עובד חיוני כשאני לא?

  • ה' שבט התשפ"א

שאלה

שלום,
יש לי אפשרות להוציא אישור של עובד חיוני ממקום עבודה מסוים שאני לא עובדת בו. אז אני רוצה לשאול האם מותר לי מבחינת ההלכה להוציא אישור כזה למרות שאני לא עובדת במקום על מנת שאוכל לצאת מהבית יותר מ-1000 מטר מבלי לקבל קנס?
(יש לציין שאני חליתי בקורונה, כך שאין לי חשש להדביק ולהידבק...).

תודה מראש

תשובה

שלום רב,

אין היתר להוציא אישור כזה, שהרי זהו שקר. וגם אם את לא נצרכת לדבר שקר, אסור, כי איסור שקר הוא גם בכתב, כמבואר בשו"ת ציץ אליעזר חלק ט"ו (סימן יב אות א) ובשו"ת אבן ישראל חלק ט' (סימן קסו אות ז).

ברכה והצלחה,

הלל מאירס