לימודי נגינה בתוך שנת אבל

  • כ"ו טבת התשפ"א

שאלה

אני ב30 של אימי ע"ה האם מותר לי להמשיך את לימודי הנגינה בפסנתר? כמו כן האם מותר לקנות בגדים חדשים בשנת האבל? אני מעדות המזרח. תודה

תשובה

שלום רב,

1. למרות שאיסור שמיעת כלי נגינה הוא עד סוף שנת האבל, את יכולה להמשיך בלימודי הנגינה לאחר השלושים, כיוון שאין כוונת תענוג, אולם בתוך השלושים יש להחמיר אלא אם כן יגרם לך הפסד בלימודי הנגינה או הפסד כספי (יעויין זכרון יצחק פרק כט סעיף ה ובהערה שם).

2. לפי מנהג הספרדים אין ללבוש בגד חדש לבן ומגוהץ עד שיגיע הרגל אחר שלושים, ויגערו בו חבריו. אולם בגדים בשאר צבעים מותר לקנות וללבוש מיד אחרי סיום השבעה (קצור שלחן ערוך ילקוט יוסף אבלות סימן לח סעיף ג).

שלא תדעו עוד צער ובירושלים תנוחמו במהרה!

בשורות טובות,

הלל מאירס