האם מותר לבני זוג להראות חיבה ברחוב?

  • ט"ז טבת התשפ"א

שאלה

לפי הספרדים, אשמח למקורות.
האם מותר על פי ההלכה להראות חיבה בין בני זוג ברחוב, כמו חיבוק, לתת יד אחד לשניה, לתת טפיחה של עידוד וכו'?
בתודה

תשובה

שלום רב,

כתב הרמ"א אבן העזר (סימן כא סעיף ה) יש אומרים דאין לנהוג אפילו עם אשתו בדברים של חיבה, כגון לעיין ברישיה אם יש לו כינים, בפני אחרים. ע"כ. וזה נכון גם לספרדים, ולכן אין לבני זוג להתחבק או לתת טפיחה ברחוב, וכן אין ללכת יד ביד ברחוב וכמו שכתב בספר טהרת הבית חלק ב' (מהדורת תשע"ט סימן יב בגליונות וציונים הערה 5).

בברכה,

הלל מאירס