חברה והשקפה

חוויה לא נעימה בעיר העתיקה צפת...

  • י"ג טבת התשפ"א

שאלה

בס״ד

שלום כבוד הרב!
אני נער בן 17 מתחזק מאוד (:

ולפני כמה שנים, ואני והמשפחה הגרעינית יצאנו לטיול בצפת העתיקה ומאוד אהבנו את ראות המקום ואת העובדה שזו ״עיר של צדיקים״.

אבל הייתה לנו (או לפחות לי) חוויה מאוד לא נעימה.. אני יודע שאני מפרש את זה לא נכון, ואני יודע שהאנשים שם ברובם חביבים וחמים.

הלכנו ברחובות צפת העתיקה, אני הייתי עם כיפה ומצלמה, ושאר המשפחה נראה תקין רק בלי כיפות, ואמא עם חצאית ארוכה.

וננעצו בנו מבטים הן מילדים והן ממבוגרים (מילדים יותר) כאילו אנחנו חייזרים...

הייתה איזו נקודה שהיינו צריכים לשאול איפה נמצא ״זה וזה״ ולא הרגשנו בנוח לשאול...
ואז באו שתי נערות, שנראות מושפעות מהתרבות ההודית, ועזרו לנו בלבביות גדולה מאוד.

אני לא מפיק שום לקח מהחוויה, כי אני יודע שאם אפרש את זה כמו זה נראה -הייתי חוטא לאמת.

אבל אני חושב שאני מבין למה אם מישהו אחר היה שם היה יוצא עם רושם לא טוב, ועם סטיגמות.

אם כן, איך אפשר להסביר למישהו שחווה את זה, שזו לא האמת, ובעצם הם מאוד לבביים וחמים?

תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

ההרגשה העצמית של בני אדם שבאים למקום שהם שונים הוא אוטומטי שלילי מאחר והם מרגישים עצמם שונים ולכן הם חושבים שכולם מסתכלים עליהם. כך פירשו המפרשים ונהי כחגבים בעינינו וכן היינו בעיניהם כמו שאני חשוב על עצמי כך אני חושב שאחרים חושבים עלי. בצפת יש אין סוף תיירים מכל הסוגים ומכל המינים ואין מצב שאתם מושכם עין יותר מכל התיירים.

מקווה שהדברים ברורים.

בהצלחה,