משמעות השם

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

עד כמה משפיע השם על האדם ומה קורה אם השם לא מתאים לו באיזה מקרים מותר לשנות או להוסיף שם ומה משמעות השם שלי -שרה . תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

שמך הוא כשם של אימנו שרה, ובוודאי יש לזה השפעה עלייך להתחזקות העצומה שאת עוברת, שרה היתה העבריה הראשונה, והלכה עם אברהם בכל הנסיונות ועמדה בהם, אמרו חכמים ששרה היתה גדולה יותר בנבואה מאברהם. ואין לשנות או להוסיף שם ללא צורך כמחלה וכדו` שאז יש להתייעץ עם רב ירא שמים שיתן עיצה כדת מה לעשות.

בברכה - בנימין שמואלי