משחקי כדורגל

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

האם מותר ללכת למשחק כדורגל אני יודעת שזה מקות כביכול ללא תועלת וזה ביזבוז זמן וקלות ראש בצורת הסתכלות כלשהי אבל מצד שני כמו שמותר ללכת לחתונה מפני מצוות הכנסת כלה ולמסיבה רגילה אסור כך גם כאן אנחנו באים לעודד את השחקנים האם יש איסור ואם כבר כן אם זה תלוי בהערצה בניבחרת המשחקת שאני ניהיה מעריץ שלהם וכל היום חושב עליהם פה כן חל איסור לי ללכת

תשובה

שלום וברכה

המצווה לשמח חתן וכלה בלכתם לקיים את המצווה החשובה ביותר ללהקים בית נאמן בישראל, אין בה כל קשר לחיזוק השחקנים, המעבירים את זמנם בבעיטה אחר כדור מסכן.

אין ללכת לדברים שעשוים בעיקרון לביטול זמן ללא כל תועלת, וכמובן שאין מדובר על משחק של צעיירם בבית הספר, הערצה צריכה להיות למי שעובד את בוראו, והוא אמור לשמש לנו דוגמא, ולא למובטל הרודף אחרי הכדור.

בברכה - בנימין שמואלי