הצופן התנכי

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני כל הזמן צופה בהרצאות ואני מאמינה באמונה שלמה בה` יתברך אבל יש לי שכן שכל הזמן אני מנהלת איתו ויכוחים כי הוא מדען ויש לו ידע רחב בעולם המדע וכן גם בתורה אך אינו מאמין בכך שיש בורא לעולם...אני תמיד שומעת הרצאות של הרב זמיר כהן ומספרת לשכן שלי מה שלמדתי והוא תמיד מנסה להפריך את מה שאני מספרת לו מההרצאות...לגבי הצופן התנכי...הוא אומרת שגם נוסטרדמוס כמו חז"ל נגיד צפה את העתיד לקרוא ובספריו ניתן גם כן למצוא על מאוראות היסטורים שקרו......כמו רצח רבין ומלחמת עירק ומלחמת לבנוןהראשונה והשניה וגוג ומגוג (ארמגדון) ועוד דברים רבים ובנוסף רוצה לדעת אם המחקר שעשה המדען הרולד גאנץ מול איזה עוד מדענים נבדק העניין ואם נבדק ע"י מדענים לא יהודים ומה עבודות המחקר שעשה..והאם יש לינק על המחקר שעשה אני מחכה לקבל תשובות כי אני מאוד אשמח להוכיח לו שהוא טועה באמונותיו וחושב שלהכל יש הסבר פיסיקאי ושהדת זה סתם המצאה..נורא כואב לי שהוא חושב כך והייתי רוצה להוכיח לו אחרת

תשובה

שלום רב!

בנוגע לנוסטרדמוס, עיין ערכו בויקיפדיה: עם זאת, רבים עוד יותר טענו שנבואותיו הם מעורפלות מדי וניתן לפרשן בכל דרך שהיא. סיבה נוספת לטענות כנגדו היא שיטותיו, אשר נראות כחסרות כל היגיון או בסיס. לפי עדותו שלו ורמיזות בבתים שהוא כתב, נראה שהשתמש באסטרולוגיה, תפילות וטקסים> שונים למיניהם, אשר גרמו לו "לראות" את העתיד בעזרת ישות אלוהית כלשהי, מה שייחס להתגלות בהשראת האל. גם כישורו הרפואי הוטל בספק. נטען שהוא השתמש בידע שעבר לו מסבו, ושגם הוא אינו ממציא שיטות רפואה אלו, ועל כן אין לזקוף לנוסטרדמוס את כשרונו הרפואי לו בלבד. בימיו נטען רבות שהוא השתמש במעשי כשפים, אך טיעונים אלו לא שכנעו את הציבור, שהמשיך לראות בו את הרופא הטוב במדינה. בעיני רבים אין כיום לכתביו של נוסטרדמוס ערך של ממש. כך, למשל, אמרה דאווה סובל, העורכת המדעית לשעבר של השבועון >טיים כי "יש ליחס את נבואותיו של נוסטרדמוס לדמיונו ואת הצלחתו לכריזמה שלו. יחד עם זאת, ניסוחם המעורפל מאפשר, כמובן, לפרש אותם לכאן ולכאן."

הצופן התנכי, אכן נבדק היטב בידי מדענים יהודים ולא יהודים, והוא אמיתי לגמרי:>
השאלה היא כיצד הוא יכול לכפור בבורא?!
אין סוף וגבול לדעה, חכמה ותבונה הנגלית באדם ובעולם, והרי פשוט וברור שיד הא-לוהים מאחורי הכול.

ברכה והצלחה;

יעקב משה