שאל את הרב - כללי

היכן קבורים כל השבטים?

  • י"א כסלו התשפ"א

שאלה

שלום לכבוד הרב, האם ידוע היכן מקום קבורתם של שנים עשר השבטים? אשמח מאוד לתשובה עם מקורות, רוב תודות

תשובה

שלום רב,

יש חילוקי מסורות לגבי ראובן - בספר הישר (ספר יהושע ד"ה אלה הנחלות) כתב, שקברו את ראובן ברומיא בעבר הירדן. אולם יש מסורת אחרת שהוא קבור בארבל.

וכן לגבי שמעון ולוי, בספר הישר (שם) כתב, שהם קבורים בעיר מנדא. אולם המבי"ט בבית אלקים (שער היסודות פרק מח ד"ה ותמצא) כתב, שהם קבורים בכפר ארבל.

יהודה קבור בעיר בנימין מול בית לחם. יששכר וזבולון קבורים בעיר צידון. דן קבור באשתאול. נפתלי ואשר קבורים בקדש נפתלי, וגד קבור ברומיא בעבר הירדן (ספר הישר שם).

יוסף קבור בשכם (ספר יהושע כד לב). ואת בנימין קברו בירושלים נגד היבוסי (ספר הישר שם). והיום מקובל שקבר בנימין נמצא במזרח כפר סבא סמוך למושב נווה ימין.

בברכה,

הלל מאירס