ברכת רב

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, איזו משמעות יש לברכה של רב האם זו סוג של השתדלות או שזה סוג של הפעלת "פרוטקציה" בשמים האם לא יותר נכון לאדם להתחבר בעצמו להקב"ה, להתפלל ולראות את השגחתו בכל דבר במקום ללכת לקבל ברכה ו"לסמוך" על הרב האם בזה שאדם הולך לקבל ברכה מרב הוא מאבד משהו מאמונתו התמימה אם אדם נמנע מללכת לקבל ברכה מרב (מהסיבות שהוזכרו לעייל) - האם זה חוסר באמונת חכמים תודה רבה יאיר

תשובה

שלום וברכה

מלבד תפילתו של האדם יש לו ללכת אצל החכם שיעתיר בעדו וכמבואר בגמ` מסכת בבא בתרא דף קטז עמוד א דרש ר` פנחס בר חמא: כל שיש לו חולה בתוך ביתו, ילך אצל חכם ויבקש עליו רחמים, שנא`: משלי ט"ז חמת מלך מלאכי מות ואיש חכם יכפרנה. ובספרים נאמרו שני טעמים,

א. כי הצדיק יודע להתפלל יותר טוב מאשר האדם הפשוט,

ב. כי זכות הצדיק וריבוי זכויותיו עומדים לו שתתקבל תפילתו, עוד מבואר בספרים שהצדיק אשר מיצר על צרת הזולת כצרתו, ואין הצרה מגיעה לו, ה` מסיר את החולי מהחולה כדי שהצדיק לא יצטער. ולכן יש לאדם ללכת לחכם ולבקש ממנו שיעתיר בעדו להצלחה ולישועה.

בברכה - בנימין שמואלי