כמה שאלות לגבי מוות ומשפחה...ומוות בכלל..

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

האם כשמגיע זמננו להיכנס לעולם הבא,קרובי משפחתנו שנפטרו לפנינו שמחים על הגעתנו ועל כך שאנו קרובים אליהםאו שהם מעדיפים שנהיה בעולם הזההאם קיימת בכלל העדפה כלשהי בנושאועוד שאלה שמאד מעניינת-האם למתים בעולם הבא-קיים גוף פיזיאו שהם פשוט נשמה,פשוטו כמשמעווהבנתי מכמה וכמה אנשים שכשאנחנו בוכים יותר מדי על אנשים שמתו ולא "ממשיכים הלאה" בחיינו,הם נורא כועסים ולא שלמים עם זה,ובעקבות כך,מאד לא נוח להם,האם נכונה השמועה או שאין בה שום אמת עוד שאלה:האם תיקשור עם מתים באמצעות מדיומים הוא אמיתי לגמריראיתי על כך תוכנית אחת בטלויזיה ואני חייבת לומר שזה לגמרי הרשים אותי.היו שם בני משפחה של הבנאדם שמת,והם אמרו שכל מה שהוא העביר להם,היה נכון. האם הדת מאפשרת דברים כאלה והאם זה אמיתי ואם כן,באמצעות מה הוא מקבל מסרים מהמתים לאלה שחיים בעולם הנוכחי,הזה ועוד שאלה אחרונה לסיום:האם נכונה האמונה שהמתים באמת צופים בנו מלמעלה ורואים את כל מעשינוהאם נכון הדבר בתודה גדולה מראש

תשובה

שלום רב!

שאלות טובות;

כשמגיע זמננו, מצד אחד, הקרובים מרוצים לפגוש אותנו ולהתקרב אלינו, ומצד שני, הם מצטערים מעצם מותנו.

המתים הם נשמה, ולא גוף פיזי כלל.

נכון הדבר, שאסור להצטער ולהתאבל יותר מדי על מתים.

תקשור עם מתים, אמיתי הוא, אך לפי היהדות אסורה, והמסרים מועברים בדרך כוח הטומאה.

נכון הדבר, שהמתים יודעים מהנעשה והנשמע בעולמנו.

הצלחה וברכה;

יעקב משה