האם יש איסור ללכת יחף?

  • ו' כסלו התשפ"א

שאלה

האם יש איסור כזה ללכת יחף? ואם כן מה הטעם? ומה העניין? והאם יש מקומות שמותר לילך בהם יחף? תודה

תשובה

שלום רב,

אין ללכת יחפים ברשות הרבים (ראה רמ"א אורח חיים סימן ב סעיף ו, ומשנה ברורה ס"ק יד).

וג' טעמים נאמרו בזה:

א. משום צינה (מהרש"א בחידושי אגדות על מסכת שבת דף קכט עמוד א).

ב. משום צניעות (משנה ברורה סימן שא ס"ק סב).

ג. וע"ע להגר"ח פלאג'י זצ"ל בספרו רוח חיים (סימן תקנד סק"ב) שכתב בשם המקובלים, כי ארורה האדמה, והדורס ברגלו יחף על הקרקע מידבק בטומאה.

אולם מותר ללכת בבית יחפים - יעויין כאן.

בברכה,

הלל מאירס