שאל את הרב - כללי

פירוש משפט מאיגרת הרמב"ן

  • כ"ג חשון התשפ"א

שאלה

שלום הרב, תודה על הקריאה.
באיגרת הרמב"ן נכתב "ואם מתפאר בחכמה מסיר שפה לנאמנים וטעם זקנים יקח". מה כוונתו של הכותב?
הרב אם אפשר לכתוב את נוסח התשובה במילים פשוטות, זה יהיה מצוין. תודה רבה הרב!

תשובה

שלום רב,

כך נאמר בפסוק (איוב יב כ) "מסיר שפה לנאמנים וטעם זקנים יקח", ואצטט לך מפירוש הרמב"ן עצמו שם, מסיר שפה לנאמנים - כי החכמים אשר יאמין כל העם בדבריהם יסיר מהם הדיבור ולא ידעו דבר נכוחה. וטעם זקנים יקח - זקנים שהיו יודעים לתת טעם וראיה לדבריהם, יקח מהם.

בברכה,

הלל מאירס