אתה חוננתנו במוצאי ראש חודש

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב בסיום ראש החודש,כמו למשל ראש חודש שעבר אתמול,שאלתי: האם בסוף יום ראש חודש אומרים אתה חוננתנו כמו במוצאי שבת תודה לך על כל תשובותיך המדוייקות והמהירות שאני מקבל ממך על כל שאלה ששאלתי עד היום, הרב מנשה ישראל. חובב גבריאל

תשובה

שלום וברכה

`אתה חוננתנו` אומרים רק במוצאי יום ששבתו בו ממלאכה כמוצאי שבת, כיפור, יום ראשון של פסח וסוכות, ויום אחרון של פסח וסוכות, מוצאי שבועות ומוצאי ראש השנה, וזהו. ראש חודש, חנוכה, פורים, וכו` ימים המותרים בעשיית מלאכה, שאין אומרים ברכת הבדלה במוצאן לא אומרים תפילת `אתה חוננתנו`.

בהצלחה ושבת שלום - מנשה ישראל