הנחת מאכל על הפלטה בשבת

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

לכבוד הרב שלום 1.האם מותר בשבת לחמם דגי טונה שהם מבושלים ויש בהם רוטב שמן להוציא מהמקרר ולהשים ישירות על הפלטה ואם מותר לחמם האים מותר לחמם לחום יותר משהיד סולדת בו 2.האם מותר בשבת לפתוח מים בשירותים כאשר יש בתוך האסלה חומר לחיטוי כחול שכאשר פותחים מים המים נהיים כחולים 3.האם כאשר בבית הכנסת החזן אומר ברכו את ה` המבורך האם צריך לעמוד ולכרוע כאשר עונים ברוך ה` המבורך לעולם ועד שאלה נוספת וחשובה לפעמים שכאשר אני עושה ביביסיטר ויוצא שהאנשים שלהם אני עושה ביביסיטר שהם משלמים לי כמה שקלים יותר הם אומרים לי שאין צורך להחזיר את העודף האם זה גזל בתודה מראש גלית

תשובה

שלום וברכה

1. לדעת הגר"ע יוסף אם אכן הכול מבושל לגמרי, אין חשש להשים על הפלטה מאכל שיש בו מעט רוטב.

2.בעל הציץ אליעזר מתיר

3. כן, ויש לכרוע מעט באמירת המילים "ברכו את" אם הם מותרים על הכסף אין כל חשש והדבר מותר בהחלט. בברכה - בנימין שמואלי