האם מותר לשמוע תחזית אסטרולוגית?

  • ה' חשון התשפ"א

שאלה

חברה סיפרה לי על מזלות בחודשים שיש אסטרולוגים שצופים לכל אדם מה יקרה לו בכל יום ואיזה תחושות ירגיש. האם זה כפירה להאמין ולשמוע את זה כי ד' מתכנן ויודע הכל
ואולי זה עבודה זרה של גויים..
אשמח לתשובה, תודה רבה

תשובה

שלום רב,

אין לקרוא/לשמוע תחזית אסטרולוגית, משום שנאמר בתורה (דברים יח יג) "תמים תהיה עם ה' א-להיך", ולכן אין לחקור אחר העתידות. ומכל מקום אם נודע לך שפעולה מסויימת שברצונך לעשות היא נגד מזלך - מותר וצריך להימנע.

מקורות: כן הוא בשלחן ערוך יורה דעה (סימן קעט סעיף א) אין שואלין בחוזים בכוכבים. וכתב הרמ"א: משום שנאמר תמים תהיה עם ה' א-להיך. אולם כתב (שם סעיף ב) שבמה שהאדם יודע שהוא כנגד המזל לא יעשה ולא יסמוך על הנס אלא שאין לחקור אחר זה משום תמים תהיה.

בברכה,

הלל מאירס