קיצור תפילה לנשים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני רוצה להתחיל להתפלל שחרית, אך מאוד רוצה לדעת את תפילת השחרית בקיצור. ז"א, האם אתם יכולים לכתוב לי איזה תפילות אני חייבת לעשות בבוקר, בכדי שזה יחשב לי שקיימתי את תפילת שחרית אני יודעת שחייבים ורצוי לקרוא את כול התפילה, אך זה דיי קשה לי ואני מאבדת ריכוז והאמת היא שבסוף אני מוצאת את עצמי חולמת באמצע התפילה, ולא מבינה מה הטעם אפילו להתפלל אם מאבדים ריכוז, ולא מתכוונים למילים לכן האם יש לכם קיצור תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

נשים אינם מחויבות בכל התפילה. עיקר חובת הנשים היא לומר ברכות השחר ושמנה עשרה, וטוב שתקרא את קריאת שמע. כל שאר הברכות כברוך שאמר ישתבח וברכות קריאת שמע, אין לנשים ספרדיות לומר, ואם רוצות יאמרו לא שם ה` בסוף הברכה, נשים אשכנזיות רשאיות לומר זאת אך אין זה חובה. בהצלחה - בנימין שמואלי