מה מועיל שיעור תורה על דבר שאינו מעשי כיום?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

מה נותן שעורי התורה לחיי היום יום של הלומד איזו השפעה יכול להשפיעה סיפור כזה או אחר שקראו לפני 2000 3500 שנים או ממדי וחוקי המשכן כיצד הם יכולים לבא לביצוע היום כל עוד אין בית מקדש. למה לא ללמוד תחומים אחרים :חינוך ילדים ,אסטרולוגיה, אוטונומיה, פוליטיקה ושלטון... במקום זאת ללכת בכל מזג אויר לשיעור תורה או חברותה

תשובה

שלום וברכה

לימוד התורה היא המצווה הגדולה ביותר, חכמת הבורא היא חכמת ה` והלומד תורה זוכה להידבק בחכמת המלך, וההשפעה על נשמתו גדולה עד מאוד, הרבה יותר מאשר שאר המצות. ולכן אנחנו נלך לשיעור תורה בכל עת ובכל זן, ובזה נזכה להידבק לבורא.

כל הדברים אשר מנית לא מועילים אל אלחיי שעה אך חיי נצח אין מהם כלום. ברור שחינוך ילדים חשוב מאוד וצריך ללמוד את זה גם כן. העמדת דורות נאמנים לה` ולתורתו, זה חלק מהתפקיד היהודי בעולמו, וה` אמר על אברהם כי ידעתיו למען אשר יצווה את ביתו ואת זרעו אחריו.

בהצלחה - בנימין שמואלי