האם יצורים שנמצאים בעומק הים נבראו לצורך האדם?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, לפי היהדות כל הדברים בעולם הזה נועדו עבור האדם אם כך מדוע יש דגים וצורות חיים אחרות (סרטנים, מדוזות וכו`) אשר חיות בעומק כה רב עד כי אור השמש אפילו לא מגיע לשם ואין שום סיכוי שבן אדם יגיע לשם + יגרום ליצורים החיים שם להיות עיוורים בתודה, אור.

תשובה

שלום רב!

שאלה טובה מאוד;

האמת, שאפשר לשאול כן גם לגבי כוכבים וגלקסיות רחוקות שנות אור מאיתנו, וכיוצא בהם.
באמת, כל העולם נברא בשביל האדם, אך לא הכול מגיע לו בצורה הישירה, והם משפיעים בדרך עקיפה, ומשתלשלים אליו בשלבים, ועם אמצעיים ובהדרגה.
ולדוגמא, אפשר כי הכוכבים הרחוקים מפיצים אור וקרינה, המשליכים בסוף על כדור הארץ שלנו, וגם מלמדים אותנו פרק בגדולת בורא עולם.
דגים וצורות חיים אחרות, אולי משמשים טרף ואוכל לדגים ובעלי החיים אשר מעליהם, ובסוף מגיעים אותם דגים אחרונים אל צלחת שלנו, וכן על זה הדרך.
כלל של דבר הוא, אשר: כל אחד ואחד חייב לומר בשבילי נברא העולם!

ברכה והצלחה;

יעקב משה