האם קפידה של בחור שלא רציתי גורמת לעיכוב בזיווג?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

לכבוד הרב שלום רב יש לי עניין חשוב שמטריד אותי המון זמן אני בחורה בת 22 מאמינה מאוד בבורא עולם ומאמינה שהכל מאיתו יתברך אך בעניין הזיווג קשה לי מאוד אני מרגישה שלא הולך לי למה היו לי הרבה הצעות של שידוכים אבל תמיד זה לא הסתדר מה עליי לעשות אני מרגישה ממש ביאוש ובנפילה אין לי כבר כוחות להמשיך לבקש ולהתפלל אולי בורא עולם כועס עליי ולא רוצה את תפילותיי אולי זה יכול להיות בגלל בחור שמקפיד עלי כיוון שלא מזמן גבר בן32 ממש התעקש ורצה לצאת איתי אך לא רציתי בגלל שזה לא התאים לי והוא אמר שמבחינתו הוא לא מוכן להכיר בחורות נוספות חוץ ממני ואם לא אני אז אף אחת פעם אחת נפגשתי איתו וזהו ראיתי שזה לא בשבילי יכול להיות שהוא כועס עליי האם זה יכול לחסום לי את המזל מה עליי לעשות בתקווה למענה בבקשה

תשובה

שלום וברכה

ברור מאוד שאת לא חייבת להשתדך לאף אחד, אפי` אם הוא מאוד רוצה בך, ובפרט בחור בן 32, ועל כן ברור שהקפדתו לא משפיעה כלל, אלא אם כן הוא קילל אותך, ואז כדאי מאוד לעשות התרת קללות. ותהיי רגועה, בורא עולם רוצה בתפילותייך, האמהות הקדושות התפללו שני רבות לזרע בגלל שהבורא חשק בתפילותיהם, אל תחששי זיווגך יגיע אילייך ברגע המתאים והמשיכי לבטוח בה` וכמאמר חז"ל ברכות לב` ב` אמר רבי חמא ברבי חנינא אם ראה אדם שהתפלל ולא נענה יחזור ויתפלל שנאמר קוה אל ה` חזק ויאמץ לבך וקוה אל ה`. וה` יקבל את תפילותייך בקרוב וימציא לך זיוג הגון במהרה, אל תילחצי!! עשי את השתדלות הנדרשת, וזיוגך האמיתי בא יבוא.

בברכת הצלחה - בנימין שמואלי