שאל את הרב - כללי

איך כתוב שהשמים נבראו מאש, והרי האש נבראה במוצאי שבת?

  • י"א תשרי התשפ"א

שאלה

כתוב ברש''י (בראשית א א) שהשמים, מאש ומים נבראו.
והרי כתוב בגמרא מסכת פסחים דף נד. שהאש נבראה במוצאי שבת, אם כן איך כתוב שהשמים נבראו מהאש?

תודה לכם

תשובה

שלום רב,

שאלה טובה, ועמד בזה המהרש"א במסכת פסחים (דף נד עמוד א, ד"ה שני דברים עלו), וזה לשונו: ויש לדקדק מהא דמסיק אור דידן עלה לבראות בערב שבת ולא נברא עד מוצאי שבת, והא אמרינן פרק אין דורשין (חגיגה דף יב עמו ב) שמים שנבראו מאש ומים, מוכח שאש נברא ביום הא'. ויש לומר, דאור דידן דקאמר הכא לאו היינו אש היסודי שנברא ביום א', ומאש ומים שהם יסודות פשוטים נבראו שמים.

בברכה,

הלל מאירס