מעשר

  • כ' אלול התש"פ

שאלה

שלום רב.
אני אברך אשכנזי בחו"ל.
ההרים שלי, כרגע הם מסודרים במצב כלכלי, אבל יש עוד שלוש בנים להתחתן בשנים הקרובות ב"ה.
וכמובן שאין להם את הכסף הנדרש.....
ולכן מנסים לחסוך לפי האפשרות, ואמה מבשלת הכל הכל..... ולא קונים כמעט כלום....
אנחנו רוצים להקל עליה ולקנות לכל החגים, כמות של פת, וכו'.....
האם אני יכול לקנות הכל מכסף מעשר???
ובאפן כללי, האם ניתן לעזור עם כסף מעשר, למי שמגיע עד סוף חודש אבל מקבלים עזרה? או שצריכים בזמן הקרוב לחתן בנים??

2. בת 6, כמה צריכה לחכות אחרי בשר, כדי לאכול חלב? ועד איזה גיל?
תודה מראש
וכתיבה וחתימה טובה.

תשובה

שלום וברכה

לפי מה שאת כותבת הם מסתדרים אבל לא ממש מסודרים אלא חיים מהיד לפה ולכן יכולה לעזור לה עם כספי המעשרות. אין לה לדעת שאת נותנת לה ממעשרות.

2. ראוי להחמיר במידת האפשר ולהמתין שש שעות. אולם בשעת הצורך אפשר להקל אחרי שעה. כמו כן אם לפי סדר הארוחות יש זמן המתנה של פחות משש שעות בין ארוחת צהריים בשרית ואורחת ערב חלבית אפשר להקל לכתחילה פחות משש שעות.