האם מותר לשחק כדורגל?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

לגו ,כדורסל,פינג פונג ,מונופול בשבת תודה

תשובה

שלום

בעיקרון, ההלכה מתייחסת למשחקים בשבת משלשה הבטים שונים. א. משחק שהוא כ`עובדא דחול` נאסר, ולכן הרבה פוסקים אוסרים משחק במונופול שהוא כעין עסק, וקשה למדוד את זה ביחס למשחקים אחרים, עד כמה הוא עובדא דחול`.

ב. משחק הגורר בעקבותיו חשש של כתיבה, נאסרת גזירה שמא יכתוב, וכל המשחקים שמונים בהם נקודות של זכיה נכללים בכלל הזה, ולכן יש לאסור את תחרות הכדור רגל, וכן הסנוקר, [ראה שמירת שבת כהלכתה פרק טז סעיף לב]. ג. יש משחקים שהם בעצמם מסוגי המוקצה, מאחר וכלי שמייחדים לו מקום והוא יקר, ומקפידים שלא להשתמש בו לדבר אחר, נקרא מוקצה מחמת חסרון כיס. משחק לגו, מותרת לאלו שלא הגיעו לגיל מצוות.

בהצלחה - מנשה ישראל