שאל את הרב - כללי

כל המקיים שלוש סעודות בשבת ניצול מגיהנום, האם זה כפשוטו?

  • י"ח אלול התש"פ

שאלה

כתוב במסכת שבת דף קיח. שכל המקיים שלוש סעודות בשבת, ניצל מחבלו של משיח, מדינה של גיהנום וממלחמת גוג ומגוג.
וכתוב במדרש תלפיות (ענף אפוד ד''ה ולכן) שמי שלמד משניות בחייו (אפילו רשעים), אשר בן יעקב מוציא אותו מהגיהנום.
הדברים הם כפשוטם? כי אם כן אין על מה לפחד מהגיהנום, אפילו בלי להיות צדיק.
תודה מראש.

תשובה

שלום רב,

אין הכוונה שלא יתן דין וחשבון על מעשיו כלל, כי שכר מצווה מצווה ושכר עבירה עבירה, אלא כנראה בזכות מצוות אלו יזכה לקיצור עונשו בגיהנום, ויוציאו אותו מוקדם יותר מהמועד שהיה אמור לצאת משם.

בברכה,

הלל מאירס