כריתת עצים בארץ ישראל

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

עברתי לפני כחצי שנה לבית פרטי ובחצר הבית היו 4 עצים גדולים שצמחו והסתירו את האור ,השכנים התלוננו כי העלים הנושרים הוו מטרד.ומנעו מהשמש לחדור לבית כמו כן שרשי העצים העמיקו והיתה סכנה של פגיעה בצנרת הבית ולנזקים בלתי הפיכים אנו נאלצנו לכרות את ענפי העצים עד השרש (לא נגענו בשרש) שמעתי שאסור לכרות עצים בארץ ישראל האם עברנו עבירה ואם כן איך מתקנים עלי לציין שאלא עצי נוי ולא פרי תודה

תשובה

שלום וברכה

מותר לכרות עצי סרק בארץ ישראל, כמו בכל מקום. לעומת זאת אסור לכרות עצי פרי לא רק בארץ ישראל, אלא גם בכל העולם כולו. גם בשנה הנוכחית - היא שנת שמיטה מותר היה לכרות את העצים שהפריעו והיוו מטרד.

בהצלחה, וישוב טוב שיהיה לך בבית החדש - מנשה ישראל