חשיבות ברכת מזון במקום האכילה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב! אם אני לא אוכלת לחם, אך אוכלת ארוחה משביעה. מה עליי לברך והאם אני חייבת לומר את הברכה במקום שבו אכלתי תודה מראש.

תשובה

שלום וברכה

יש לברך את הברכות המתאימות. אם אכלת ארוחה המסוסת על ירקות מברכים בורא פרי האדמה ואחר כך ברכת בורא נפשות. אם אכלת ארוחה המבוססת על מיני מאפה שאינם לחם, מברכים בורא מיני מזונות, ואחר כך ברכת `מעין שלש` המתחלת `על הארץ ועל המחיה` וכן על דרך זה.

ברכת המזון יש לברך במקום שאכלו. ברכת מעין שלש יש בזה מחלוקת הפוסקים אם חייבים לחזור למקום שאכלו בכדי לברך את הברכה. ובברכת בורא נפשות אין צורך לחזור למקום שאכלו וניתן לברך גם במקום אחר. [מקורות: שולחן ערוך סי` קעח סעיף ה, ובסי` קפד סעיף א].

בהצלחה - מנשה ישראל