שאל את הרב - כללי

קורבן אדם

  • כ"ג תמוז התש"פ

שאלה

האם אחרי עקידת יצחק יש באיזשהו מקום בתורה איסור על הקרבת קורבן אדם ? בפרשה על יפתי הגלעדי שניצח במלחמה הוא נודר נדר שיריב לעולת תודה מי הראשון שיצא לקראתו מפתח ביתו , והינה הבת שלו יוצאת לקראתו? האם הקריב אותה לעולה ? האם נאסר עליו ? אם כן , האם יש גינוי למעשיו בהמשך ?

תשובה

שלום וברכה

אסור לרצוח אדם. הקרבת אדם אסורה בוודאי משום לאו לא תרצח ואין צורך בפסוקים נוספים לדבר.

בפשטות הפסוקים יפתח לא הרג אותה אלא ייחד אותה לעבודת ה'.כמבואר ברד"ק שופטים פרק יא פסוק לט
(לט) ויעש לה את נדרו אשר נדר - שעשה לה בית והכניסה שם והיתה שם פרושה מבני אדם ומדרכי העולם והיה חק בישראל כי משנה לשנה היו הולכות אליה בנות ישראל:

גם זה היה שלא כהוגן כמבואר בדברי חכמים במסכת תענית

בהצלחה,