שאל את הרב - כללי

איוב

  • י' תמוז התש"פ

שאלה

כתוב בספר איוב פרק א, ח ''אין כמהו בארץ איש תם וישׁר ירא אלהים וסר מרע'', אבל איך זה מסתדר עם השיטה שהוא היה ונברא; כי מה, הוא היה יותר מכל הצדקים שהיו בדורו (כגון יעקב, משה ואהרון, עזרא או מרדכי)?

תשובה

לכבוד השואל,

סליחה על האיחור בתשובה.

ראה במדרש ילקוט שמעוני:

איוב פרק א', סימן תתצב:

ויאמר השם אל השטן השמת לבך אל עבדי איוב -
א"ר יוחנן:

גדול הנאמר באיוב, יותר ממה שנאמר באברהם.
דאילו באברהם כתיב: כי עתה ידעתי כי ירא אלהים אתה.
ובאיוב כתיב: תם וישר ירא אלהים וסר מרע.

הרי שהיו לאיוב מעלות (או שהחשבון הוא שלפי כל מעלותיו ביחד) הוא היה במידה מסוימת גדול אפילו מצדיקים הכי גדולים שהיו בדורו.

בברכה,

רב נחום