שאל את הרב - כללי

למה כתוב וישאילום, הרי בני ישראל לא החזירו למצרים את הרכוש שלקחו?

  • ג' תמוז התש"פ

שאלה

למה כתוב וישאילום בני ישראל הרי היה אמור להיכתב ויקחו או ויתנו המצרים ולא וישאילו כי הם לא החזירו את הרכוש והשלל שהשאילו. תודה מראש

תשובה

שלום רב,

שאלה נכונה, ויש בזה כמה הסברים, ואחד מהם של הרשב"ם (שמות יב לו) שבאמת כל מה שנתנו המצרים לבני ישראל היה במתנה, ומה שכתוב "וישאילום" - הכוונה שהשלימו שאילתם של בני ישראל לתת להם רכוש.

בברכה,

הלל מאירס