האם יש מכשפים בזמנינו?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב במצוות מדאוריתא כתוב "ומכשפה לא תחיה" ו"לא לכשף" עכשיו המון רבנים פשוט מתעלמים מהעניין כאילו אין דבר כזה ומבטלים את זה...ברור שיש אם כתוב בתורה לא לעשות את זה...קראתי תשובות לשאלות באתר זה שאומר שזה לא נמצא יותר בארצנו ואנשים לא בקיאים בזה יותר...הייתי רוצה לדעת היכן זה כתוב. ובנוסף אם יש אנשים שעדיין יודעים מה אפשר לעשות בנידון כי אני וכל שכונתנו יודעים על אדם פלוני שיש לו כמה נשים שאפילו אם ובת שכולם נשואות לו והוא מכשפם בהצלחה. יש בלי ספק אך מעטים!! מה עושים בנידון האם יש מישהו שמטפל בעניינים כאלה חוץ מהגויים איך ה` הסכים שע"י איחוד כוחות מסוימים התכחשו פמליא של מעלה ושל מטה וכוח התערובת תעלה על מזלו של האדם הייתי רוצה לדעת פירוט יותר מפורט בנושא אפילו באופן אישי ולא לצורכי האתר והציבור עקב הפחדה ובהלה בקרב הציבור.

תשובה

שלום וברכה

אכן ישנם מכשפים מעטים שכמבואר בחז"ל הם מכחישים את הפמליא של מעלה, ולעומתם ישנם צדיקים גדולים, אשר יכולים להתמודד איתם בעת הצורך, וזה לעומת זה עשה אלוקים. ואלו הם כוחות הטומאה שיש להתרחק מהם ועל כך אמרה התורה מכשפה לא תחיה, רמב"ן שמות פרק כב פסוק יז מכשפה לא תחיה - אמר למעלה בכל חייבי מיתות מות יומת (לעיל יד טז, כא יב), והטעם שהוא חייב מיתה, ומצות עשה עלינו להמית אותו ממה שנאמר ובערת הרע מקרבך (דברים יז ז), או מזה בעצמו שיצוה יומת, אבל בכאן לא אמר מכשפה מות תמות, כי החמיר בה להזהיר אותנו בלאו שלא נחיה אותה. והטעם, מפני שהיא טמאת השם רבת המהומה והשוטים נפתים אחריה החמיר בה בלאו, וכן בכל מרובי התקלה, כגון שאמר במסית ולא תחמול ולא תכסה עליו (שם יג ט), ואמר ברוצח ולא תקחו כופר לנפש רוצח אשר הוא רשע למות (במדבר לה לא):

בברכה - בנימין שמואלי