חשש לגזל בסופרמרקט

  • כ' סיון התש"פ

שאלה

שלום אני קניתי בסופרסל תפוחי אדמה פתחתי שקית רשת ולקחתי כמה יחידות זה דבר רגיל ואין איזה איסור לעשות כך כולם עושים הבעיה הלכתי לשלם בקופה מהירה עם כרטיס אשראי בשרות עצמי בתפוחי אדמה היה 2 מחירים רק בקופה עצמה 1 לתפו''א ארוז ברשת שזה עולה 4.9 וה 2 לתפו''א בתפזורת שזה עולה 5.9

על המדף עצמו אפו שתפוחי האדמה המחיר היה 4.9 ללא הבדל ארוז או לא מתחת למדף היו תפוחי אדמה בתפזורת בארגז למי שירצה

אני הוצאתי מהרשת לשקית רגילה ולחצתי על המחיר הזול כאילו לקחתי ארוז ברשת אחרי ששילמתי באתי לקופה הראשית עם הקבלה ושאלתי אם זה בסדר מה שעשיתי ואם אני צריך לשלם עוד אמרו לי שלא ואין בעיה האם זה באמת בסדר או שזה נקרא גניבה וגזל מה אני צריך לעשות

תשובה

שלום וברכה

אם בקופה הראשית אמרו לך שאת פטורה מלהוסיף תשלום אין לך לדאוג.