מה מותר לגבר לעשות בשעת הלידה של אשתו?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

האם יש ספר שהרב ממליץ מה תפקידו של הגבר בזמן הלידה מה מותר מה אסור ואיך אפשר לעבור את זה אם בעלי הוא כל משפחתי בארץ והיבנתי שאסור לו לגעת בי חשבנו אולי לקחת דולה וגם רציתי לדעת מה דעת תורה לגבי לידות בבית בזמן המודרני אשמח לקבל ייעוץ בנושא תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

משעה שהתחילה הלידה האשה אסורה כנידה, וכל דיני הנידה חלים עליה, וכל המותר לבעל לעשות לאשה נדה מותר גם לעשות ליולדת. הנגיעה אכן אסורה אך יכול הבעל להיות עימך ולשוחח עימך ולהקל עליך עד שעת הלידה. ישנם תומכות לידה מיוחדות עם את מרגישה צורך בכך מומלץ לשוח עם אחת כזו, שתעזור לך בשעת הלידה.

ענין הלידה בבית דעת התורה כדעת הרפואה, המקום הבטוח ביותר ללידה הוא בבית החולים ולא בבית. ספר טוב מאוד לזמן ההריון והלידה הוא הספר בשעה טובה שמלבן את כל הנושא מזוית יהודית. בברכת מזל טוב ובהצלחה -