איך דבש הוא מוצר כשר?

  • כ"ה אלול התשפ"ג

שאלה

דבש הינו הרי חומר דביק. מדוע א"כ לא חוששים שכמה דבורים (או חלקי דבורה) נדבקו לדבש בכוורת ולא ניתן אפילו להבחין בכך?

תשובה

שלום וברכה

הדבש שנו ראוים הוא צלול ואין לחשוש שמאיש משהו שאנחנו לא ראוים בשולחן ערוך יש התייחסות לחלקי הדברוים שנכנסת לדבש לפני הבישול של הדבש ונפסק שאין בזה חשש של נתינת טעם אסור וכך מוזכר בשולחן ערוך יורה דעה  סימן פא סעיף ח

דבש דבורים, מותר, ואף על פי שגופי הדבורים מעורבים בו, וכשמפרישין הדבש מהם מחממין ומרתיחין אותן עמהם, מותר, משום דהוי נותן טעם לפגם.