עזרה להימנע מטעויות בתפילה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד לאחר שנים רבות רבות . החלטתי פתאום לשמור שבת . כח חזק משך אותי בדחיפות לשמור שבת להתפלל ולהניח תפילין . הייתי אתמול בערב והיום בבית הכנסת . התפללתי אבל אני מרגיש שאני עושה טעיות בתפילה פשוט שכחחתי . לא תמיד אני יחד עם הקהל בתפילה . וקשה לי להעזר . אני פשוט לא מכיר אף אחד ולא רוצה לשאול אף אחד . לא יודע מה לעשות . חוץ מזה גם בקידוש הרגשתי שעשיתי טעיות . לא בדיוק לפי הסדר . בקיצור אני צריך עזרה מה עושים . חוץ מזה אני חי לבד ואין לי ממי להעזר תודה רבה ושבוע טוב תודה על תשומת הלב

תשובה

שלום וברכה

הכוח החזק שמשך אותך הוא נשמתך אשר מושכת אותך אל בורא עולם, אשריך שזכית לשמור את השבת, וכל השומר את השבת כהלכתו אפי` עבד עבודה זרה כדור אנוש מוחלין לו על כל עוונותיו.

אין לך לדאוג מטעויות, הקב"ה מאושר מאוד שבאת איליו כבן אובד לאחר הרבה שנים, ועליך כתוב במדרש אמר הקב"ה ודגלו עלי אהבה, אמר ר` אחא מי שאינו יודע וקורא לאהבה איבה כגון ואהבת ואייבת אמר הקב"ה ודילוגו עלי אהבה - אוהב אני אותו מאוד. ולהדרכה מפורטת בכל דבר וענין נא שלח לנו את מס` הטלפון שלך ונדריך אותך בהכול.

בהצלחה - בנימין שמואלי