כיצד חוזרים בתשובה על חטאי העבר?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

חזרתי בתשובה אך יש כמה דרים שעשיתי בעבר ואני רוצה לעשות עליהם תשובה..אשמח אם תסבירו לי את שלבי התשובה.

תשובה

שלום וברכה

התשובה על כל העבירות שבתורה,היא בשלשה פרטים הנדרשים לתשובה, חרטה על העבר, וידוי, וקבלה להבא. וז"ל הרמב"םהלכות תשובה פרק ב הלכה ב ומה היא התשובה הוא שיעזוב החוטא חטאו ויסירו ממחשבתו ויגמור בלבו שלא יעשהו עוד שנאמר יעזוב רשע דרכו וגו`, וכן יתנחם על שעבר שנאמר כי אחרי שובי נחמתי, ויעיד עליו יודע תעלומות שלא ישוב לזה החטא לעולם שנאמר ולא נאמר עוד אלהינו למעשה ידינו וגו`, וצריך להתודות בשפתיו ולומר עניינות אלו שגמר בלבו.

ומשעשית את הנ"ל אין לך להרהר עוד בחטא, והתקרבת אל בוראך כמו שהיה והרבה יותר. וכמבואר ברמב"ם הלכות תשובה פרק ז הלכה ו גדולה תשובה שמקרבת את האדם לשכינה שנאמר שובה ישראל עד ה` אלהיך, ונאמר ולא שבתם עדי נאם ה`, ונאמר אם תשוב ישראל נאם ה` אלי תשוב, כלומר אם תחזור בתשובה בי תדבק, התשובה מקרבת את הרחוקים, אמש היה זה שנאוי לפני המקום משוקץ ומרוחק ותועבה, והיום הוא אהוב ונחמד קרוב וידיד.

בהצלחה - בנימין שמואלי