סדר נטילת ידיים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

נטילה של בוקר כשפוקחים עיניים אומרים מודה אני לפנייך מלך חי וקיים שהחזרתה בי נשמתי בחמלה רבה אמונתיך. 1.לוקחים קערה וממלאים ,ואת הנטלה ממלאים מים עד הסוף. 2.אוחזים את הנטלה ביד שמאל ושופכים על יד ימין, לאחר מכן אוחזים אותה ביד שמאל ושופכים על שמאל. הסדר ככה: ימין שמאל ימין שמאל ימין שמאל. 3.מנגבים את הידיים היטב 4.מרימים את הידיים כלפי מעלה ואומרים שאו ידיכם קודש וברכו את ה` 5.מרימים את הידיים מעל הכתפיים כלפי מעלה ומברכים ברוך אתה ה` אלוהינו מלך העולם אשר קידשנו במצוותיו וציוונו על נטילת ידיים

נטילה של לחם לפני סעודה אכילת לחם מעל ל 30 גרם נחשבת כסעודה. לפני אכילת לחם, נוטלים ידיים בסדר הבא: ימין ימין ימין, שמאל שמאל שמאל ומברכים ברוך אתה השם אלוקינו מלך העולם אשר קדשנו במצוותיו וציוונו על נטילת ידיים בסוף הסעודה, נוטלים מים אחרונים - בלי ברכה על נטילת ידיים. ומיד לאחר כך אומרים ברכת המזון בלי לדבר בין המים האחרונים לבין ברכת המזון. הערות רק על נטילת ידיים של בוקר ונטילת ידיים של לפני סעודה מברכים ברוך אתה השם אלוקינו מלך העולם שקדשנו במצוותיו וציוונו על נטילת ידיים

על כל שאר הנטילות לא מברכים. נטילה של שירותים בסדר: ימין שמאל ימין שמאל ימין שמאל.

נטילות אחרות נוטלים ידים כאשר: קמים בבוקר, יוצאים משירותים, לפני סעודה. כאשר כאשר נוהגים בנעליים, כאשר נוגעים במקום צנועמכוסה, לפני תפילה, אחרי תספורת, אחרי גזירת ציפורנים - עדיף ליטול עם נטלה בסדר ימין שמאל ימין שמאל ימין שמאל, אבל אפשר גם סתם לשטוף ידיים. יוצאים מבית קברות - כאשר יוצאים מבית קברות גם נהוג ליטול בסדר ימין שמאל ימין שמאל ימין שמאל. הערות עם המים שנטלתם, אין לעשות שימוש. עם המים שנטלתם, אין לשפוך במקום שעוברים בו אנשים. מים מלוכלכים הם מים פסולים לנטילה. נטלה עם חורים היא נטלה פסולה. מי שלא ישן כל הלילה, נוטל ידיים בלי ברכה. אין לברך על נטילת ידים בשירותים, אסור לברך בכלל בשירותים! אם אין נטלה, לוקחים כוס, ממלאים עד הסוף, שופכים ימין ושמאל והכוס צרכה להגמר ואז ממלאים שוב.אם אין כוס, אז פותחים וסוגרים את הברז. פותחים, נוטלים את ימין, סוגרים, פותחים, נוטלים את שמאל, וכך אלה לפי הסדר.

תשובה

שלום וברכה

הכול נכון ויפה.