אישה שהתגרשה וקיימה יחסים עם גבר זר, האם מותרת להינשא לגרוש בשנית?

  • י"ט אייר התש"פ

שאלה

שלום כבוד הרב, התגרשתי לפני שנתיים, השתדלתי בכל מאודי לשמור נגיעה מיום הגירושין אך לפני כשבוע נכשלתי וקיימתי יחסים עם גבר אחר, אם ארצה לחזור לגרוש שלי, האם אני מותרת להינשא לו בשנית? ממש תודה על השירות האדיב והמועיל

תשובה

שלום רב,

מותר לך להתחתן עם הגרוש שלך בשנית (כמובן רק אם הוא לא כהן, כי אם כן, אסור לו להתחתן עם אישה גרושה, אפילו שמדובר בגרושתו).

מקורות: כי אמנם אישה שהתגרשה, והתחתנה עם אדם אחר, ואחר כך התגרשה גם ממנו, אסורה לחזור ולהתחתן עם הבעל הראשון, אולם אם היא התגרשה, ואחר כך זינתה (חיה עם אדם אחר ללא נישואין), מותר לה לחזור ולהתחתן עם הבעל הראשון, כמבואר בשלחן ערוך אבן העזר (סימן י סעיף א).

ברכה והצלחה,

הלל מאירס