תפילת שחרית וברכות למי שהיה ער בלילה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום.. אני משרתת בצבא ואני בתפקיד סמב"צית ואני עושה משמרות של 12 שעות בחמ"ל ו12 שעות ישנה בחדר לפעמיים יוצא לי להתחיל את המשמרת שלי ב12 בלילה עד 12 בבוקר ואני לא כל כך יודעת אם אני יכולה להתפלל תפילת שחרית בבוקר ברכות השחר מה מותר להגיד ומה לא כי אני ערה במשך כל הלילה ורציתי לדעת אם אני צריכה להגיד שמע ישראל שאני הולכת לישון ב12 בצהריים כי אני לא יכנה שבלילה אשמח אם תעזרו לי ..

תשובה

שלום וברכה

כשאת קמה  ב 12  בלילה יכולה את לומר את כל ברכות השחר כולם במשך כל היום. ולהתפלל מנחה לאחר שסיימת את המשמרת. קריאת שמע שעל המיטה איןצורך לומר כשהולכים לישון ביום, אך מומלץ לרואתא שמע לפני מנחה כדי שתקבלי עול מלכות שמיים.

בהצלחה - בנימין שמואלי