קריאת עיתונים ולימוד למבחנים בשבת

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב שלום: א:אוכל של שבת משמין ב-חייב לומר "שמע ישראל" שעולים לישון חייב בישיבה ג-מותר בשבת אחרי השקיעה לאכול זאת אומרת:אחרי סעודה שלישית,או אחרי הדלקת הנרות ועד הקידוש ד:בשבת בבוקר ליפני שיוצאים מבית הכנסת מותר לישתות,לאכול או שצריך לחכות לקידוש 5-מותר ליקראו עיתון בשבת,או ללמוד לבוחן תודה רבה אשמח אם תישלכו לי לאימל שלי,ואני בבית הספר התחלתי לברך את ברכת המזון,ואני בבית ספר חילוני שומרת כשרות ושבת כמובן להתראות ותודה רבה....

תשובה

שלום וברכה

א. אל תדאגי על כך יותר, אוכל של שבת באכילה ראויה אין לחשוש להשמנה והדבר נותן כוח לשמור כל השבוע על הדיאטה, כל הדיאטניות אומרות שיכולים לאכול בשבת את כל המאכלים אך אין להשתולל יותר מידי, ומצוות ה` לא מזיקה לעולם.

ב. אכן צריך לומר שמע לפני השינה, ויכולה את לאומרו בישיבה בשכיבה, ובעמידה.

ג. לאחר השקיעה או קבלת שבת יש להימנע מאכילה עד הקידוש. וכן במוצאי שבת לאחר השקיעה עד להבדלה,

ד. בבוקר לפני התפילה יכולה את לאכול מעט. ה. עיתון לא מסחרי מותר מעיקר הדין לקרוא בשבת, וכמובן שיש להקפיד בכל השבוע לקרוא רק עיתון כשר, ללא תועבה ורכילויות. ומותר למוד לבוחן. ומה טוב חלקך שזוכה את להתחזק כל כך ולהתקרב אל ה` איזה נחת רוח לאבא בשמים לראות צדיקות כמותך המתקרבות איליו מאהבתם אותו, ואף ה` משפיע עליך ברכה אהבה וחסד. תזכי להתעלות מעלה מעלה בעבודת ה` ובמצות ונשמח להיות לך לעזר בכל עת ובכל עניין.

בהצלחה ובהערכה - עלי והצליחי - בנימין שמואלי