שאל את הרב - כללי

מחלת עיניים

  • י' אייר התש"פ

שאלה

כבוד הרב שלום,
לבני בן 4 יש דלקת עיניים אביבית שזה מחלה כרונית אשר נעלמת בגיל ההתבגרות בע"ה.
יש לנו משחה לשים לו שעוזרת בע"ה.
האם יש משהו מבחינה רוחנית שאני יכולה לעזור לו חוץ מלהתפלל שזה יקל עליו. לדוגמה אולי פרק תהילים או התחזקות במשהו.
תודה!

תשובה

שלום וברכה

לא ידוע לי על דבר מסויים שזה סגולה ברורה לזה. למיטב ידיעתי. הקפדה על שינה כראוי מונעת הרבה מדלקת זו.

לעניין ההתחזקות הרוחנית הרי שאין ספק שהיא מועילה מאוד. תתבונני בנפשך האם יש דברים שאת יכולה להתחזק בהם כגון בצניעות או בשבת או בתפילה וכדו'. כאשר תמצאי דבר מה שאת צריכה להתחזק ויכולה להתחזק כראוי תקבלי זאת על עצמך ותשתדלי לעמוד בזה בכל עת ובכל מצב וכך תזכי בעז"ה לישועת ה' בעניין זה.