האם המעשר הוא מהברוטו או מהנטו?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, כבוד הרב ברשותך מספר שאלות בנושא מעשר: 1) האם המעשר הוא מברוטו או מהנטו של המשכורת 2) האם כספים שניתנו לצורך צדקה לעניים, הינם חלק מכספי מעשר 3) למי נותנים את כספי המעשר 4) האם כספי מעשר הם הוצאה מוכרת לצרכי מס

תשובה

שלום וברכה

א. מהנטו, מה שנשאר לך אחרי כל המיסים.

ב -ג. כספי מעשר מיועדים בעיקר למטרת צדקה לעניים, ושיעור מעשר הוא השיעור שעל האדם לתרום לצורכי צדקה. מותר לתרום עד שיעור של חמישית מהרווחים, ולא יותר. ואפשר גם לתרום את כספי מעשר למוסדות אחרים העוסקים בדברים חיוביים של תרומה לציבור.

ד. אם תורמים למוסדות מוכרים שקבלו אישור מהמדינה שהתרומה להם מוכרת לצורכי מס, מקבלים אישור מהם בכדי להציג לפני רשויות המס. אם תרצה פרטים של כמה מוסדות מרכזיים של תרומה למשפחות עניות, המוכרים לצורכי מס, כמו ועד הרבנים לעניני צדקה, קופת העיר, וכדומה, אוכל להעביר לך.

בהצלחה ותזכה למצוות - מנשה ישראל