למה אתם לא מציינים בתשובתכם את מנהג יהודי תימן

  • ב' אייר התש"פ

שאלה

שלום רב,
ידוע כי יהודי תימן שמרו באדיקות על היהדות ועל מנהגי בית ישראל מתקופת בית ראשון כמו גם על השפה העברית התקינה, המצוות וכו'. אבקש לדעת למה לא מביאים את מנהג יהודי תימן בתשובתכם כאשר מציינים תמיד רק את מנהגי יהודי אשכנז ועדות המזרח בלבד?!?!?

תשובה

שלום וברכה

חשיבותם של בני תימן היקרים אינה מוטלת בספק כלל. אכן יהודי תימן שמרו על מנהגיהם באדיקות יתירה  מימות בית ראשון והדברים ידועים ומפורסמים.

אולם קשה להתיחס תמיד לכל זרם כאן באתר וריבוי הדעות מביא לבילבול ולכן מי שלא מציין שהוא נוהג כפי מנהגי תימן איננו עונים לו על פי דעת בני תימן.

יצויין שרבים מבני תימן נוהגים כאן בארץ כמנהג בני עדות המזרח וזאת על פי פסיקת מרן הגר"ע יוסף זצ"ל וכמפורסם.