שאל את הרב - כללי

באיזה מקרה אדם שעשה חטא יהיה פטור וחברו יקבל את החטא?

  • ב' אייר התש"פ

שאלה

שלום,
שאלו אותי חידה ואני לא יודע את התשובה, באיזה מקרה אדם שעשה חטא יהיה פטור והשני יקבל את החטא?
תודה על עזרתכם

תשובה

שלום רב,

תשובה אפשרית, שמדובר על אדם שסיפרו עליו לשון הרע, שאז לוקחים חלק מהעבירות שלו ומעבירים אותן למספר, כמבואר בספר חובת הלבבות (שער הכניעה פרק ז) ובספר ארחות צדיקים (שער הענוה, ד"ה השלישי) ובספר מגיד מישרים (פרשת ויקהל). ראה עוד בעניין זה https://www.hidabroot.org/question/276224

בברכה,

הלל מאירס