שאל את הרב - כללי

עקדת יצחק

  • כ"ט ניסן התש"פ

שאלה

כבוד הרב יש לי שאלה שמאוד מסקרנת אותי והיא על פסוק בעקדת יצחק
בעקדת יצחק נאמר "וישא אברהם את עיניו וירא והנה איל אחר נאחז בסבך בקרניו...
ואני שואל למה הוסיפו את המילה אחר? לא יכולו לכתוב איל וזהו למה להוסיף את המילה אחר? היה שם עוד איל חוץ מהאיל הזה שבגללו כתבו אחר? או שמא דימו את יצחק אבינו לאיל וכביכול האיל בשיח הוא האחר? יצחק לא היה משול לירח פתאום לאיל עכשיו? אשמח שתענה לי על שאלתי

תשובה

שלום וברכה

רש"י בראשית פרשת וירא פרק כב פסוק יג

יג) והנה איל - מוכן היה לכך מששת ימי בראשית:
אחר - אחרי שאמר לו המלאך (לעיל פסוק יב) אל תשלח ידך, ראהו כשהוא נאחז, והוא שמתרגמינן וזקף אברהם עינוהי בתר אלין:

רשב"ם בראשית פרשת וירא פרק כב פסוק יג

(יג) וירא והנה איל - עובר לפניו:
אחר נאחז בסבך בקרניו - כלומר אחרי כן ראה את האיל מדי עברו נאחז בסבכי היער, חשב בלבו ודאי זה המלאך בא בשליחותו של הק' וזימן לי איל זה תחת בני ולכן נאחז בסבך שאוכל לקחתו ולהקריבו. וכן קדמו שרים אחר נוגנים. ושבו העבים אחר הגשם, ואחרי כן בא הגשם. וכן ואחר באו משה ואהרן. כולם פירושם אחרי כן:

בהצלחה,