חותמי שלמה וחומרי קבלה האם זה אמיתי?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

יש באתר בית הרוחות מדור שבו הוא מוכר קמיעות וחומרי קבלה מכל סוג הוא טוען שהקמיעות הם מחותמי המלך שלמה, וחומרי הקבלה אותם הוא מביא ממרוקו מאחד המקובלים, למשל חומרים כמו החזרת אהבה, חומר הגורם לאהבה, חומר הגורם להיות מקובל בחברה, חומר שמקדם קשר לחתונה, חומר לגרום לסכסוך ומריבות, וחומר המסיר קללות וכישופים ועודד... הקמיעות וחותמי שלמה הם פה השאלה שלי היא עד כמה זה אמיתי ואם זה ידוע למקובלים ואם זה נכון, ואם כן אז למה זה כזה יקר?

תשובה

שלום וברכה

זה ידוע למקובלים כדברים מאוד לא אמיתיים, ואמצעי להשגת כספים במרמה מאנשים הנמצאים במצבים קשים. ומכיון שכל השקרים נועדו להוצאת כספים במרמה לכן המחיר כל כך גבוה. ה` ישמור את החברה מאנשים כאלו.

בהצלחה - מנשה ישראל