מה הכוונה "כולל אפשרות מכירת כלים לגוי"?

  • י"א ניסן התש"פ

שאלה

אני רוצה לעשות מכירת חמץ דרך אתר הידברות והשנה הוספתם סעיף שלא מובן לי "כולל אפשרות מכירת כלים לגוי".

השאלה שלי:
מה זה אומר בדיוק? כי ראיתי שבטופס צריך לסמן "כן או לא".

[כדאי שבעמוד המכירה יוסבר גם לאחרים מה זה אומר, כי אני בטוח שעוד אנשים לא מבינים מה זה אומר. וכדי שלא ישאלו אתכם כל פעם מחדש אז כדאי גם לעדכן שם.]

אשמח לתשובה למייל שלי.

תשובה

שלום רב,

הסעיף הזה נוגע למי שקנה כלי אכילה חדשים, שיוצרו במפעל שנמצא בבעלות גויים, שעל פי הלכה יש חיוב להטבילם במקווה, אך כעת שאין אפשרות לקיים חובה זו, כי כל המקוואות סגורים בעקבות הקורונה, ישנה עצה למכור את הכלים לגוי, ולחזור ולשאול אותם ממנו. ובעז"ה בעתיד כשהמקוואות ייפתחו מחדש, יש להטביל את הכלים בלא ברכה. ואם אפשר יש להטביל עם עוד כלי אחר שחייב בברכה, כדי שהברכה תחול גם עליהם.

מקורות: העצה לתת את הכלים לגוי ולחזור ולשאול ממנו כתובה בשלחן ערוך יורה דעה (סוף סימן קכ), אלא שכתב הט"ז שם, שזה מועיל רק כל זמן שאין לו אפשרות להטביל, אולם ברגע שיש אפשרות יש להטביל עם ברכה, אלא כיוון שאין זה מפורש בפוסקים יש להיזהר שיטביל כלי אחר עמו משום חשש ספק ברכה.

בברכה,

הלל מאירס