סכרתית

  • ח' ניסן התש"פ

שאלה

ברצוני לדעת בליל הסדר כאשר צריך לאכול כזית מצה .ולי זה לא טוב משום שזה מעלה את רמת הסוכר בצורה ניכרת מאוד מה עליי לעשות? וכמה אני צריכה לאכול כדי לקיים את המצווה.ושאלה שניה לגבי היין מה השיעור שאני צריכה לקחת כי יין זה כבר סיפור הרבה יותר גדול.
תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

חשוב ביותר להתייעץ עם רופאך אם הסוכר עולה ברמה המסכנת אותך אין לאכול מצה או לשתות יין.

אם זה עדיין בגדר הסביר לפי דעת רופאך תאכלי כזית מצומצמת ראשונה שהיא כ30  מ" ותשתי רוב כוס של רביעית שהוא בערך 50 מ"ל בכל פעם. אם יש לך אפשרות לאוכל יותר תאכלי כורך ממש שיעור קטן. ואפיקומן גם כזית מצומצם.