חגים ומועדי השנה

צום בערב ראש חודש ניסן בעקבות הקורונה

  • כ"ז אדר התש"פ

שאלה

שלום רב! הרב לאו ביקש לצום חצי יום. מה זה אומר? מתי כניסת צום ומתי יציאת צום? בברכת יום טוב ובריאות איתנה!

תשובה

שלום וברכה,

1. הצום מתחיל מעלות השחר עד חצות היום. ומי שרוצה לצום יום שלם, תצום עד צאת הכוכבים.

תוכלי למצוא את הזמנים הנ"ל של אזור מגורייך בקישור המצ"ב https://www.hidabroot.org/%D7%96%D7%9E%D7%A0%D7%99-%D7%94%D7%99%D7%95%D7%9D

2. מי שרוצה לצום, עליה לקבל זאת על עצמה יום קודם (יום שלישי).

אם היא מתפללת מנחה תאמר לפני יהיו לרצון: הריני בתענית יחיד מחר, יהי רצון שתהא תפילתי ביום תעניתי מקובלת (ואם רוצה לצום רק חצי יום, תאמר במפורש שמקבלת תענית רק לחצי יום). ומנהג הספרדים לומר, ואם לא אוכל ולא ארצה, כשאומר מזמור לדוד אוכל להפסיק.

ואם היא לא מתפללת, תאמר כן בזמן מנחה עד השקיעה (יעויין שלחן ערוך סימן תקסב סעיף ו, ורמ"א ומשנה ברורה שם). ודעת הגר"ע יוסף זצ"ל בספרו הליכות עולם חלק ח' (עמודים פו-פז) שבדיעבד יכולה לקבל עליה את הצום עד שלוש עשרה וחצי דקות אחרי השקיעה.

בברכה,

הלל מאירס